Glutenfri appelsinkage med mørk chokolade

Marcipansnebolde med citronskal

Da jeg var mindre, var jeg helt væk i alt der havde med marcipan og chokolade. Derfor var en af mine favoritter naturligvis også snebolde. Jeg har nu lavet min egen variation af ‘snebolden’. Faktisk havde jeg planer om at bruge frysetørrede hindbær i marcipanen, men det har jeg ikke kunnet opstøve. I hvert fald har det været udsolgt alle de gange, jeg har været ude og lede efter det i diverse butikker. I stedet gik jeg med citronen, fordi jeg syntes marcipanen skulle have en syrligt indslag. Man kan naturligvis udelade citronen eller udskifte den med eksempelvis frysetørret hindbær eller hvad kreativiteten rækker til.


Opskrift på marcipansnebolde med citronskal, mørk chokoladeovertræk og kokos


Ingredienser:
  • 200 g rå marcipan
  • 1 tsk vaniljesukker
  • skal af en citron
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk flormelis
  • 50-60 g mørk chokolade
  • 50 g kokosmel
Fremgangsmåde:
  1. Ælt marcipanen sammen med vaniljesukker, citronskal, saft og flormelis. Smag eventuelt til undervejs, så kan du selv varierer mængderne af citron alt efter, hvor fremtrædende du ønsker den.
  2. Rul kugler af marcipan og kom på frost i mindst 20 min.
  3. Smelt mørk chokolade og rul marcipanboldene heri. Vend dem herefter i kokosmel. Opbevar på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfri appelsinkage med mørk chokolade