Vandmelonsalat med feta og blåbær

Koldskål med hjemmelavede ‘kammerjunker’

IMG_3189I weekenden spiste vi koldskål til aftensmad. Det hører sommeren til. Denne gang var det en anelse sundere variant med hjemmelavede koldskål og ‘kammerjunker’. Man kan ikke helt kalde det kammerjunker, da det slet ikke smager i nærheden af, så hvis man ønsker kammerjunker, skal man gå efter en anden opskrift. Dette er nok nærmere en sund lille kage som er sød og ekstra lækker, når den serveres kort efter den er bagt. Koldskålen kan toppes med diverse friske bær, som haverne snart bugner med. I finder begge opskrifter nedenfor.
IMG_3186


Opskrift på koldskål


Ingredienser:

  • 1 liter skyr-vanilje yoghurt
  • 1 liter kærnemælk
  • vaniljesukker
  • flydende blomsterhonning

Fremgangsmåde:

Bland skyr-vanilje yoghurt med kærnemælk og smag til med honning og ekstra vaniljesukker. Man kan variere koldskålen ved blende jordbær, hindbær eller banan i.
IMG_3188


Opskrift på ‘Kammerjunker’


Ingredienser:

  • 150 gram havregryn
  • 150 gram speltmel (kan erstattes af andet mel eller ekstra havregryn)
  • 200 gram friske dadler (vægt uden sten)
  • 1 ½ dl vand
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme

Fremgangsmåde:

Udsten dadlerne og hak dem fint eller blend dem sammen med vand. Tilføj de resterende ingredienser. Kardemomme kan udskiftet med kanel, vanilje eller andet. For ekstra sødme og smag kan der tilsættes et revet æble eller en moset banan. Form små ‘klatter’ med en teske og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Vend dem eventuelt efter 5 min, så de bliver mere ensartede.  
IMG_3197 I dag har jeg været til årsprøve i matematik, og det var ikke helt uden kvaler. Jeg havde nemlig tekniske problemer, som kostede mig en del tid og skabte en lille panik. Men jeg nåede det – heldigvis! Alle opgaver blev besvaret på trods af tidspresset. Efterfølgende har jeg været på arbejde, hvilket var en hård omgang, når man er træt i hovedet.

I morgen går jeg på ferie, men jeg skal lige igennem en årsprøve i engelsk først. Krydser fingre for jeg ikke ender ud i tekniske problemer denne gang. Det blev spændende nok i dag.IMG_3195 I må have jer en skøn torsdag aften! Jeg satser på at min skal bruges på afslapning, en gåtur og så kan det være jeg også skulle læse lidt op til prøven i morgen! 😉IMG_3196

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vandmelonsalat med feta og blåbær