London guide: Spisesteder

Fyldig efterårssalat med friske figner og bagte søde kartofler

fullsizeoutput_a96 Kombinationen af søde kartofler, friske figner, blød mozzarella og saltede græskarkerner er ikke at slå fejl af. Salater behøver på ingen måde at være den, til tider, kedelige, klassiske og vandede iceberg-tomat-agurk kombination. Der er et hav af muligheder, og det er lækkert med en lidt fyldigere salat her i de regnfulde efterårsmåneder. Denne salat passer, som sagt, perfekt med årstiden. Lige nu forhandles friske figner i de fleste supermarkeder, så det er med at udnyttet det, mens de er i sæson.
img_4581


Opskrift på fyldig efterårssalat med friske figner og bagte søde kartofler


Ingredienser:

 • søde kartofler
 • friske figner
 • mozzarella
 • feldsalat
 • majs
 • græskar kerner
 • Tip til dressing: brug balsamico eddike eller lys tahin

Fremgangsmåde:

Skær sød kartoffel i tern. Varm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir, og pensel med olivenolie samt drys med lidt salt, inden de bages i ovnen i 35-40 min alt afhængig af ovn og størrelsen på ternene. Hold derfor øje under bagningen. Rist græskarkernerne på en varm pande og snit friske figner, mozzarella i både/skiver. Når de søde kartofler er taget ud af ovnen, skal de lige køle en smule af, inden salaten samles. Anret et fad med de bagte søde kartofler, majs, skyllet feldsalat, figner, mozzarella og top med de ristede græskarkerner. 
fullsizeoutput_a94 Salaten spiste vi sammen med noget fisk, men den kan bruges til det meste. Min kære søster har ageret model på billederne. Billederne blev lige taget i de sidste minutter, inden solen var væk fra himlen. Det er altid lidt af en struggle at få et ordentligt lysindfald på denne tid af året.
fullsizeoutput_a95

4 kommentarer

 • Fie

  Ser virkelig lækker ud, og kunne godt tænke mig at vide hvor meget man skal bruge af hver ting og hvor mange pers. opskriften er baceret på ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Karlsen

   Det kan jeg godt forstå, du spørger til. Her har vi været 5 personer om at spise salaten. Der er brugt en stor sød kartoffel (700 g ca) til salaten, du ser på billedet. Derudover, 3-4 friske figner, et par håndfulde salat, ca. 1 mozzarellakugle, 1 dl græskarkerner og en lille dåse majs. Mængderne pr person afgænger i høj grad af, hvad salaten serveres sammen med, men her var altså og en rest til dagen efter. Håber det giver lidt hjælp 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser den mega lækker ud, den vil jeg prøve at lave!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Karlsen

   Den er så lækker! Håber, du kan lide den! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

London guide: Spisesteder