Nicecream med havrecrunch

Dagstur til samsø

IMG_3580Som et punktum på vores ferie som familie, tog vi en dagstur til Samsø. Jeg havde aldrig været der. Mine forældre har engang for mange, mange år siden, så det var på tide at opleve det idylliske ø-liv. Jeg havde forventningerne skruet op og håbede inderligt at vejret var med os. Det var det – stort set. Regnen så vi ikke, men det var heller ikke varmt. Jeg har samlet, hvad vi oplevede i billedglimt nedenfor. Der er helt sikkert mere af Samsø, man kan opleve, og jeg kunne godt forestille mig, at et sommerhus på Samsø, og en cykel som transportmiddel, må være indbegrebet af idyl og hygge. Det vil jeg gerne prøve engang.  IMG_3566 IMG_3570Første stop blev frokost. Vi havde ikke nået at forberede noget forinden, da vi dagen før havde været afsted hele dagen. Hurtigt fik vi dog strikket en god frokost sammen med friske fiskefrikadeller fra havnen i Ballen, forskelligt grønt og et vaskeægte samsørugbrød. Spist med udsigt over vandet på Nettos pæneste paptallerkner. 😉

IMG_3587En fiskebod på havnen i Ballen, hvor vi købte vores fiskedeller.IMG_3584 IMG_3582 En god måde at opleve Samsø på er at vandrer rundt i de forskellige byer. Her kan man betragte smukke og fine huse overalt.
IMG_3594 Overalt er der butikker og gamle gårde, som er forvandlet til de hyggeligste gårdbutikker. Alle sælger de ud af Samsøs specialiteter  og egne producerede produkter. Her er de udstillet på en række foran butikken.
IMG_3595 IMG_3601 IMG_3603 Et glimt indenfor i en lille gårdbutik i Permelille. Der er lidt forskelligt; Blomster, genbrugsfund, madvarer og så er der også en café. I disken er der et udvalg af hjemmebagte kager, som kan nydes udenfor i gårdhaven. IMG_3606 ‘Giv dig tid’ er hvad skiltet siger, og det er hvad der er skønt ved Samsø. At have god tid til at nyde de små ting. God tid til at betragte naturen, lave mad og slappe af. Lige de elementer en ferie skal bestå af.13819303_1063225983770639_1076179418_nJeg fik ikke noget fantastisk billede af isen. Kun et hurtigt klik med mobilen. Aldrig har en is smeltet så hurtigt for mig, og jeg fik godt med is på mine hænder og bukser. Men isen var god og hjemmelavet. Til en anden gang vil jeg nok gå efter is i bægrer. IMG_3618I Nordbybakker er der flot natur og masser af ruter, man kan vandrer gennem. Her blev vores eftermiddag brugt.13823654_1063225993770638_1657199137_nAfslutningsvis spiste vi et enormt lækkert stjerneskud. Det første jeg har fået i år, men ih hvor det dog hører den danske sommer til. Det blev spist indendørs hos restaurant Dokken tilbage i Ballen, hvor vi også startede vores dag.

Næste gang jeg skal besøge Samsø, skal det være i flere dage. Det tror jeg, man får allermest ud af. Et afstressende break fra hverdagens tumult. Her er Samsø perfekt.

God torsdag til jer!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nicecream med havrecrunch