Rødbedespread

Æbletærte med kanel

I tirsdags, da min søster fyldte år, blev mit første mondul aflyst. Derfor havde jeg ligepludselig et par timer ekstra, og de blev selvfølgelig udnyttet til at bage kage og boller til når min søster kom hjem. Jeg bagte blandt andet denne æbletærte! Den blev sød, svampet og lækker og er klart et forsøg værd, hvis man mangler en god efterårstærte! Opskriften finder i lidt længere nede!
IMG_1887 IMG_1888 IMG_1890 Opskrift:

 • 3 æg
 • 2 dl mælk
 • 1 spsk muscovadosukker
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 100 gram hvedemel
 • 50 gram havregryn
 • 10 dadler
 • 2 spsk olie
 • lidt salt

Fyld:

 • 4-5 æbler
 • 2 spsk muscovadosukker
 • 2 tsk kanel

Fremgangsmåde:

 1. Skær æblerne i skiver og vend dem i blandingen af sukker og kanel. Lad dem stå, mens du laver dejen.
 2. Udsten dadlerne og blend dem med mælk og æg.
 3. Tilsæt de resterende ingredienser.
 4. Hæld dejen over i en form og placer æblerne i det mønster, du ønsker. Hæld det resterende af sukker-kanel blandingen over, hvis der skulle være noget tilbage i skålen.
 5. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 40 min.

Kagen kan serveres med vaniljeis eller en blanding af skyr og vaniljesukker.
IMG_1891I dag møder jeg sent, og har kun to monduler. Derefter skal jeg hurtigt hjem et smut. Jeg skal nemlig med toget til Vejle for at besøge min veninde sammen med en anden veninde. Vi har en slags madklub, så vi skal også bruge noget tid på at hygge med at lave mad. Jeg glæder mig virkelig!

Jeg håber I får jer en skøn, skøn fredag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedespread