Hverdagsglimt #9

Undgå stress i hverdagen

Når man går på gymnasiet, har job og samtidig gerne vil have tid til veninder og fritidinteresser – ja, så er tid ofte noget, man har underskud af. Hverdagene kan let blive et være stress og jag, så derfor vil jeg dele lidt tips til, hvordan hverdagen føles knap så stresset!IMG_1451 IMG_1453

Vær i nuet – En ting som jeg altid er dårlig til, er at være i nuet. Jeg tænker hele tiden fremad, hvad jeg skal nå i løbet af dagen, eller kigger på klokken, når jeg har time, fordi jeg bare glæder mig til, jeg har fri. Man får ikke noget godt ud af hele tiden at glæde sig, til man har fri, for så kan det godt blive nogle lange dage, hvis man både har skole og job. Jeg er begyndt at øve mig i ikke at se på klokken, ikke tænke for meget over tiden og blot være der, hvor jeg er, og så få det bedste ud af det. Det kan faktisk ske, at timerne ikke er så forfærdelige, hvis bare man følger med. Nyd at du er sammen med din klasse, og at du får lov at blive klogere. 😉

Dyrk dine interesser – En ting som gør dig gladere og giver dig mere energi og overskud er, hvis du dyrker de ting, du godt kan lide. Sæt derfor tid af i hverdagen til at lave det du godt kan lide. For mig er det at lave mad, dekorere mit værelse, shoppe eller læse blogs og magaziner.

Tag dig god tid – Det værste når man i forvejen har et presset program er, hvis man har travlt. Sørg derfor for, at give dig selv god tid. Det kan f.eks. være om morgen. Det er vigtigt at starte dagen stille og roligt ud. Så stå lidt før op, tag dig god tid til at spise morgenmad og drik en god kop kaffe. Måske får det dig til at slappe af at høre musik, følge med i nyhederne, læse blade eller en god bog, eller måske vil du allerhelst bare sidde uden at lave noget som helst. Find dig din egen rytme og rutine.

Gør det hyggeligt omkring dig – Når du skal igang med lektierne eller bare slappe af, så er det bare meget mere behageligt, hvis det er lidt hyggeligt omkring dig. Så pynt med planter, billeder og stearinlys og lav en kop te – det skaber hygge!

Hold værelset rent og ryddet – Noget som kan være med til at skabe stress og uro er, hvis dit værelse eller hjem sejler. Sørg derfor at sætte lidt tid af i løbet af din dag til at rydde op og gøre rent, det giver balance og overskud!

Giv dig selv lov til at sige nej – Er programmet toppresset og har du ikke mere overskud tilbage, så aflys nogle aftaler og giv dig selv lov til at slappe af og tage en pause, hvis det er det, du har brug for.

Tænk positivt! – Livet bliver så meget lettere, hvis du tænker positivt! Et trick kan f.eks. være at skrive nogle gode ting ned hver morgen, som du glæder dig til i løbet af dagen. Det kan være helt små ting – alt tæller!

Rør dig! – Vi ved det jo godt – motion er vejen frem, hvis man vil have mere overskud og undgå stress. Så find en sportsgren, en løberute eller gå en rask tur, hvad der passer til lige netop dig!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt #9