Cremet suppe med butternut squash

Tidløs keramik

Jeg har en særlig kærlighed for keramik. Det har jeg sådan set til det meste nips, tallerkner, kopper osv., hvad enten det er porcelæn, glas eller keramik. Men keramikken kan altså bare noget særligt. Den er også tidløs og holdbar. Min mormor har foræret mig en af hendes gamle syltekrukker. En krukke der bærer på meget historie. Man kan ane de mange gange, der er taget fat i håndtagene for at få den ned fra hylden. År efter år, når der skulle syltes endnu en gang. Alle de gange den er blevet fyldt, for at blive tømt igen. Små stykker er slået af glasuren og den har sine små særpræg, som gør den enormt smuk i mine øjne. Nu er den hos mig og rummer en fin lille violinfigen. Et andet job som den gør helt perfekt.

Forleden blev jeg præsenteret for Knabstrup keramik. Da jeg klikkede forbi deres website faldt jeg over deres syltekrukker og jeg blev samtidig ret forelsket i ideen bag konceptet. Knabstrup keramik er nemlig ikke noget nyt. Det har en lang historie bag sig – en historie der strækker sig helt tilbage til 1897. Nu er det relanceret, men bærer stadig historien med sig med deres traditionelle syltekrukker og ler-fade. Virkelig en fin måde at genoplive noget ‘gammelt’ på. Samtidig falder keramikken ind i en tid, hvor mange har genoptaget syltningen, laver egne kompotter. Selv hvis man ikke sylter er det fint til en potteplante eller f.eks. til at opbevare køkkenredskaberne i køkkenet.

Når det er sagt, så kigger Knabstrup ikke kun tilbage på de brune ler-fade og syltekrukker. De har også smukke vaser, tallerkner og kopper, som taler ind i en nyere tid, hvor der er skruet lidt mere op for farverne. Det gør bestemt heller ikke noget i min optik.

Har I et særligt forhold til keramik? Måske I også har nogle arvestykker med en masse historie bag sig.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet suppe med butternut squash