Shakshuka med spinat og soltørrede tomater

Svampet ‘apple loaf’ med kanel & kardemomme

fullsizeoutput_111ffullsizeoutput_112bfullsizeoutput_1124Hvis der er en kombination, der altid er en sikker vinder i mine øjne, så er det æble, kanel og kardemomme. Så kan man næsten ikke gå galt i byen. Dette ‘apple loaf’, som i dansk omtale nok går under navnet ’sandkage’, er alt andet end tørt. Det er lækkert svampet og krydret. Æblerne i bunden bidrager med en lækker sødme og syrlighed, som spiller godt sammen med selve kagen.

fullsizeoutput_1128


Opskrift på svampet ‘apple loaf’ med kanel og kardemomme


Ingredienser:

  • 4 æg
  • 100 g rørsukker
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g hvedemel
  • 60 g smør eller smagsneutral kokosolie
  • 150-200 g æbler

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 170 grader over-undervarme. Pisk æg og sukker i en skål. Bland de tørre ingredienser sammen og sigt i skålen med æg og sukker. Smelt smør/kokosolie og held i under omrøring. Skær æbler i tynde både/skiver. Smør en sandkageform med smør og placer de skiveskårede æbler i bunden og eventuelt langs siderne. Bag i 35-40 min afhængig af ovn. Lad kagen køle en smule af, inden den tages ud af formen og serveres med et drys flormelis.

fullsizeoutput_1126

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Shakshuka med spinat og soltørrede tomater