Små, tykke bananpandekager

Sunde gulerodsmuffins med tranebær

Hej med jer! Jeg er netop kommet hjem fra skole og en ting, som blandt andet var med i madpakken, var en lækker gulerodsmuffin. For et par dage siden gik jeg nemlig igang med at forsøge mig med nogle sunde gulerodsmuffins, som både kan tages med i madpakken som snack og bruges som dessert. Det lykkes mig rigtigt fint, og jeg vil mene at disse egner sig til begge. Kagerne er krydrede, og smagen drømmer mig helt frem til jul. Jeg glæder mig allerede lidt til den tid! Jeg er sikker på en god cream cheese topping også vil klæde dem gevaldigt, hvis de skal spises som dessert. Hvis I er vilde med gulerodsmuffins – så kan jeg kun anbefale jer at gå i krig med disse lækre kager.
IMG_1670IMG_1664

Opskrift (ca. 10 muffins):

 • 10 dadler(friske)
 • 2 æg
 • 2 dl mælk
 • 4 dl havregryn
 • 150 gram fint revet gulerod
 • 1 håndfuld tørrede tranebær(kan undlades)
 • 1 spsk honning
 • 1 tsk kanel
 • 1 ½ tsk kardemomme
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • ½ tsk salt

Fremgangsmåde:

Udsten de to 10 dalder og blend dem med stavblender sammen med æg, mælk, havregryn og honning. Tilsæt de revene gulerødder sammen med kanel, kardemomme, vaniljesukker, bagepulver, salt og tranebær. Bag kagerne ved 180 grader i omkring 25 min. Hold øje undervejs, da bagetiden afhænger af størrelsen på dine muffins.

Tip: Hvis ikke du gider famle med muffinsforme, kan dejen puttes i en lille bradepande eller springform, og spises som skærekage!
IMG_1675

2 kommentarer

 • Anne Mette

  Ser gode ud 🙂 men hvor meget mælk skal der bruges ? Der står både 2 og 4 dl ?
  Mvh Anne Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Karlsen

   Hov – jeg har lavet en fejl! Det var 2 dl mælk og 4 dl havregryn! Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. Det er rettet nu 😉

   Vh Pernille

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små, tykke bananpandekager