Rødbede smoothie med hindbær og æble

Spis i Aarhus

Hvis der er en by, som jeg skulle udnævne, som min fortrukne shopping-location – så må det være Aarhus! Både hvad der gælder udvalget af butikker og café-stederne. Hver gang jeg er på shopping, er en af de faste ting altid, at vi også skal på café. Om det er for at spise kage og drikke kaffe eller kakao, eller om det er frokost eller aftensmad – nogle gange når vi sågar begge ting. Det er på de lange shoppingdage. Jeg ved ikke helt, hvad det er, men tiden flyver altid afsted, når jeg er i Aarhus. Tit er det også fordi vi vandrer byen rundt, for at finde de gode steder at spise. Vi har efterhånden prøvet rigtigt mange steder, og har både fået mange gode oplevelser, men også uheldige. Jeg har samlet et udpluk af mine favorit-steder, hvad-enten det gælder kager eller frokost. Mange af caféerne tilbyder faktisk også begge dele. Læs om mine oplevelser nedenfor og kom endelig med jeres egne anbefalinger og oplevelser. Aarhus rummer mange skønne steder, som man ikke lige finder, hvis ikke man ved de er der.

The Burger Joint – Åboulevarden 51, Aarhus C:12208027_911614425598463_1857569776_nJeg elsker virkelig en god burger. Ikke dem, som de klasker sammen på fastfood resturanterne, og hvor man er sikker på at sidde med en fedtet fornemmelse efterfølgende. Det skal være en burger, som er lavet af lækre råvare, som denne på billedet. Hvis du er lige så vild med burgere, som jeg, så vil jeg gerne anbefale The Burger Joint i Aarhus. Lækre smagfulde burgere til enhver smag, diverse hjemmelavede dips til de sprøde kartoffel både. Prisen mener jeg var 115 kroner. Jeg smagte deres vegetar-burger sidst jeg var der, og den var virkelig god! Tag en god appetit, en sød ven og selvfølgelig kreditkortet i hånden og tag et smut forbi.

Café Frida – Mejlgade 14, Aarhus C:
12204763_911610852265487_1710032981_nCafé Frida er en lækker mulighed, hvis du befinder dig i nærheden af Mejlgade. Det kan være lidt svært at finde, hvis ikke man er bekendt med Aarhus, men ellers er GPS på Iphone altid en hjælp. Jeg har flere gange forvildet mig forvirret rundt i gaderne i den bydel. Hvis du ellers finder derned, så vil jeg anbefale hyggelige Café Frida.De servere sandwich med hjemmebagt brød, burger til 85 kr. og så har de lækker kagetapas hver onsdag, som jeg endnu ikke har fået afprøvet.

Café Fika – Jægergårdsgade 47:
12231683_911610815598824_931608489_n
Sidste gang jeg var i Aarhus, så var min søster og jeg inde og spise på Café Fika. Jeg tror, virkelig det er en af de bedste café-oplevelser jeg hidtil har haft. Vi delte to majspandekager; En med andepafit og en med laks. Det var simpelthen så lækkert! De har virkelig kreeret nogle lækre smagskombinationer til helt rimelige priser. Vi gav 75 kr stykket og så var vand gratis – noget som enhver café burde tilbyde! Der kommer jeg helt sikker igen i den nærmeste fremtid.

Café Ganefryd – Borggade 16, Aarhus C
12204512_911610842265488_1131539835_nEn anbefaling vil jeg også gerne give til den lille, søde Café Ganefryd. Det er en vegetarisk café, som også tilbyder veganske og glutenfri retter. Jeg har godt nok kun smagt to af deres kager – men de var altså virkelig lækre. Især blondien med hvid chokolade og citron var en smagsoplevelse, som gør jeg helt sikkert vender tilbage. Der er ikke meget plads derinde, så jeg tænker det er mest fornuftigt at komme til på hverdage.

Café Grene – Strøget Søndergade 11-13, Aarhus C:
12226902_911611312265441_1992316160_nEr man ikke lige villig til at gå langt for at spise, så ligger Café Grene så centralt, som det kan blive. Det ligger nemlig på strøget oven på butikken. Cafén er enormt hyggelig og de tilbyder lækre frokost tærter, salater, panini, sandwich og kager. Jeg har prøvet deres lækre brownie og den var god! Jeg vil vildt gerne prøve en salat med quinoa, falafler og hummus. Priserne er også meget typiske, og jeg mener, de ligger mellem 50-80 kr, alt efter hvad man bestiller.

 

Food Fein – Sønder Alle 6, Aarhus C:
12226268_911611315598774_488676568_nFood Fein er et sted som vi hyppgt har besøgt til kaffe eller kakao og selvfølgelig deres ofte lækre udvalg af kager. Det er lidt forskelligt, hvilke kager de har alt efter hvilken dag og tidspunkt det er. De har både sundere kager, men også de usunde – så der er frit valg. Kagerne er hjemmelavede og altid friske. Jeg er altid tryg ved at sætte tænderne i deres lækre udvalg!

Café Glad – Frederiks Alle 127, Aarhus C:
12207618_911610822265490_2092111069_nCafé Glad er en café som servere lækre retter lavet fra bunden og med økologiske varer. Deres mad er enormt velsmagende og til rigtigt gode priser. Det er helt klart en favorit, som jeg har planer om at besøge mange flere gange. Udover frokost og aftenretter, så servere de også hjemmelavdede kager! Der er et stykke derhen fra byen, men det er klart gåturen værd, og så får man lov at se en anden del af Aarhus, hvis man blot er vant til at vandre langs strøget.

Jeg håber, I kan bruge mine anbefalinger til noget! Snart tager jeg igen turen mod Aarhus. Denne gang for at spendere dagen i den gamle by sammen med to søde veninder. Jeg glæder mig så meget. Jeg var også afsted sidste år med min familie i december, og det var virkelig en hyggelig tur. Jeg håber, I får jer en dejlig søndag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbede smoothie med hindbær og æble