Græske kyllingedeller med spinat, feta og soltørrede tomater

Spinatsalat med stegte rødbeder, grønne bønner og fetadressing

IMG_2872

I weekenden blev jeg rigtigt sat på prøve ift. til teknik. Jeg satte mig for at få eget domæne – dvs. at der ikke længere står en lang webadresse, men en langt mere overskuelig en. Nu skal man kun taste Pernillekarlsen.dk for at komme ind på min side. Det var noget af en kamp, men det lykkedes – heldigvis! Selvom det tog lidt tid, så var det ikke det eneste, jeg brugte weekenden på. Familiefødselsdag, gåture i det grønne og så lidt lektier blev det til. Jeg lavede også denne salat til frokost – og den var god, så den skal I ikke snydes for!

Salaten er perfekt til en let frokost eller som tilbehør til et stykke kød. Den er nem at lave og kræver ikke alverdens ingredienser. Man kan altid variere den med, hvad man har – eksempelvis kunne lidt stegte rødløg passe helt perfekt. I denne udgave er det dog med rødbeder, spinat, grønne bønner, tranbær og så selvfølgelig en lækker fetadressing. Jeg har stegt grøntsagerne på en pande, men hvis man laver større portioner, kan man med fordel bage dem 15-20 min i ovnen i stedet!

Ingredienser:

Salaten:

  • 1-2 friske rødbeder
  • Haricots verts (frosne)
  • frisk spinat
  • sesamfrø
  • olivenolie
  • timian
  • tranebær

Fetadressing:

  • 50 gram feta
  • 2 spsk skyr eller græsk yoghurt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk citron
  • evt. peber

Fremgangsmåden:

  1. Skræl rødbeden og skær den i skiver. Varm en pande op med lidt olivenolie og evt. timian og smid et par håndfulde bønner på panden. Lad dem stege ca. 5 min, inden du tilføjer rødbedeskiverne. Steg i ca. 7-10 min eller til de er tilpas møre. Når der er et par minutter tilbage af stegetiden, kan du drysse med lidt sesamfrø.
  2. Rør feta og skyr sammen. Smag til med de resterende ingredienser, så det passer til dine smagsløg.
  3. Skyl spinatblade og mix herefter med de færdigstegte grøntsager. Drys lidt tranebær henover og tilføj din fetadressing.

IMG_2874

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske kyllingedeller med spinat, feta og soltørrede tomater