Fremtidsdrømme

Speltboller med rugmel og kardemomme

Godmorgen! I dag får I en opskrift på nogle ekstra lækre boller med smag af kardemomme. Jeg elsker at tilsætte både kardemomme og kanel i brød, fordi det giver en virkelig god smag af jul – og det er bestemt en tid, jeg ser frem til! Nu er det jo mandag, så kunne det sagtens passe ind med noget ekstra godt. Måske nogle nybagte boller? Her har I i hvert fald en opskrift!

IMG_1898Opskrift:

 • 50 gram gær
 • 5 dl vand
 • 1 spsk olie
 • 1 spsk muscovadosukker
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk kardemomme
 • 1 dl rugflager
 • 1 dl knuste hvedekerner
 • 1 dl havregryn
 • 3 dl speltmel
 • 3 dl rugmel

Fremgangsmåde:

 1. Rør gær og sukker sammen til gæren er helt udblødt.
 2. Lun vandet i en gryde til det er lunkent.
 3. Tilsæt salt, olie og kardemomme.
 4. Bland mel, rugflager og kerner i en skål.
 5. Tilsæt blandingen lidt af gangen til dejen har den rette konsistens.
 6. Lad dejen hæve i 30-40 min.
 7. Form bollerne og læg dem på bagepapir.
 8. Lad dem hæve i yderligere 25 min.
 9. Tænd ovnen på 180 grader
 10. Bag bollerne i 25-30 min alt efter størrelsen.

IMG_1896I weekenden har jeg været afsted, så det betyder, at jeg ikke har haft meget tid til afleveringer og den slags. Så min eftermiddag skal bruges på at gøre de sidste afleveringer færdige til ugen. Jeg er godt nok begyndt at se lidt frem til efterårsferien. Det skal helt sikkert nok blive godt at få lidt fri. I må have jer en skøn mandag!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidsdrømme