Grøn smoothie bowl med banan og avocado

Rissalat med broccoli, bagte gulerødder og græsk yoghurt dressing

IMG_3701Der ryger en lille håndfuld opskrifter op i tiden, og jeg har endda kæmpet lidt med at gøre mit opskriftindex mere overskueligt. Ja, for sådan et har jeg, og det finder I under ‘opskrifter’ i menuen. De nyeste opskrifter er endnu ikke tilføjet dertil, men det giver da et lille overblik over, hvilke opskrifter der er at finde her på bloggen. I dag får I så endnu en opskrift. Denne gang uden kød. Det er nemlig blevet et hit at skippe kødet engang imellem. Det gør vi faktisk jævnligt – eller i hvert fald i perioder – herhjemme. I denne ret er der heller ikke bønner eller nogle former for køderstatning. Det er såre simpelt en rissalat med grøntsager. Yderst lækkert og godt at holde sig mæt på. Jeg håber, at denne ret kan inspirere til måder, hvorpå grøntsager er hovedelement i retten. Dog er rissalaten helt sikkert også eminent til et stykke grillkød. Hvis I læser med længere nede, finder I opskrifter på rissalat, bagte gulerødder og græsk yoghurt dressing. IMG_3706


Opskrift på rissalat med broccoli og ærter


Ingredienser:

  • 3 dl brune ris
  • 2 broccolihoveder
  • 200 gram ærter
  • 2 tsk rød pesto – jeg brugte en stærk chili-soltørrede tomat pesto
  • rosiner
  • ristede sesam

Fremgangsmåde:

Kog de 3 dl ris i 6 dl vand og ½ tsk salt til de er færdigkogte. Skær broccolien i små buketter og damp den i 4-5 min. Gerne så der stadig er bid i. I en stor skål blandes ris, broccoli, ærter og pesto. Top eventuelt med lidt rosiner og ristede sesamkerner. IMG_3713


Opskrift på græsk yoghurt dressing med hvidløg og feta


Ingredienser:

  • 100 g græsk yoghurt
  • 50 g feta
  • 1 spsk limesaft
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • peber
  • cayennepeber

Fremgangsmåde:

Rør alle ingredienser sammen i en skål. Juster på mængderne af hvidløgspulver, peber og cayennepeber, så det passer din smag.
IMG_3689


Opskrift på bagte gulerødder med sesam og timian


Ingredienser:

  • gulerødder
  • sesam
  • olivenolie
  • timian
  • salt

Fremgangsmåde:

Skær gulerødderne i skiver og pensl dem med olivenolie. Drys med salt, timian og gulerødder. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i 40 min.

IMG_3709Som sidste brik mangler du blot at samle din ret. Rissalaten med broccoli i bunden toppet med de bagte gulerødder samt dressingen og så nogle friske cherrytomater. En let og lækker hverdagsret som tilmed er vegetarisk.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn smoothie bowl med banan og avocado