Hverdags smykker

Pizza med kylling, spinat og soltørrede tomater

Der er mange meninger omkring, hvordan en rigtig pizza skal være. Nogle mener de bedste pizzaer er med en tynd, sprød og hvedebund og med begrænsede mængder fyld. Det mener vi ikke herhjemme. Pizzaerne vi elsker er med en grov, tyk bund og med gode mængder fyld. Det er pizzaer som mætter rigtigt godt, og som jeg altid kommer til at spise for meget af, fordi det er en af mine favoritter. Ofte laver vi pizzaer med oksekød, men denne gang udskiftede jeg oksekødet med kylling. Det endte heldigvis i en success! Hvis I er lige så glade for “rigtig” pizza, som jeg er,  så deler jeg opskriften nedenfor! Tip: Opskriften er til to store pizza. Den ene kan fryses til en travl dag, hvis ikke I er nok til at spise dem begge.  12231573_914711881955384_1592994305_nPizza til 8 personer

Ingredienser – pizzabunde:

  • 5 dl mælk (kan erstattet af vand)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 50 gram gær
  • 3 dl grynblanding (kan erstattes af havregryn eller rugflager)
  • 3 dl rugmel
  • hvedemel
  • 2 gulerødder

Fremgangsmåde:

  1. Opløs gæren i saltet til den er flydende
  2. Lun mælken til den er lunken
  3. Bland mælk og olie i samt gryn og rugmel
  4. Riv gulerødderne og bland i
  5. Tilsæt hvedemel til dejen har en fast konsistens
  6. Tag dejen ud på en mel-strøget bord. Ælt dejen elastisk og tilsæt yderligere mel, hvis dejen er klistret
  7. Sæt dejen til hævning i 45 min
  8. Del dejen i 2 og rul to pizza-bunde ud på hver sin bradepande.
  9. Bag i 10-15 min ved 180 grader i en forvarmet ovn
  10. Tag bundende ud – de skal ikke være færdigbagte.

(opskrift på fyld følger længere nede)
12270043_914711835288722_2122830487_nFyld:

  • 250 gram tomatpure
  • 2 fede hvidløg
  • 1 stort løg
  • 450 gram kyllingebrystfilet
  • paprika
  • salt
  • peber
  • hakket spinat
  • 2 dl soltørrede tomater
  • revet mozzarella
  • basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Hak løg, hvidløg og skær kyllingen ud i mindre tern
  2. Varm en pande op med olie og svits først løgene inden kyllingen steges
  3. Tilføj peber, salt og paprika efter dine smagsløg
  4. Når du har taget dine halvbagte pizzabunde ud af ovnen smøres de med tomat pure
  5. Fordel kyllingen på de to pizzaer
  6. Hak spinat og soltørrede tomater og drys over pizzaerne
  7. Tilsæt de mængder af ost, du finder passende og drys med basilikum
  8. Bag pizzaerne i yderligere 10-15 min

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdags smykker