Polenta fritter med feta-dip

Pastaret med edamame, soya og champignon

fullsizeoutput_11e9fullsizeoutput_11e7Hvis man skal lave noget virkeligt nemt mad, så er pastaretter ideelt. Til denne pastaret har jeg hentet inspiration fra det asiatiske køkken. Den smager lækkert af soya, honning, hvidløg, ingefær, koriander og lime. Hvis man ikke er så vild med f.eks. koriander eller ingefær, så kan mængderne snildt justeres eller helt undlades. Af grøntsager er der champignon, edamame, rød peber og babymajs. Her kan man også udskifte eller undlade noget, hvis man ikke lige har det i køleskabet. F.eks. tænker jeg at gulerødder også fint kunne indgå i retten.
fullsizeoutput_11e3


Opskrift på asiatisk inspireret fettuccine med edamame, soya og champignon


Ingredienser:

  • 250 g fettuccine (jeg har brugt grøntsagtbånd fra Pastella)
  • 250 g champignon
  • 1 løg
  • 1 rød peber
  • 100 g edame bønner
  • 1 dåse babymajs
  • 2 fed hvidløg
  • saft og skal fra 1 øko lime
  • olie til stegning
  • 1 dl soya
  • 1/2 dl honning
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk stødt ingefær
  • salt og peber
  • Topping: peanuts, chiliflager og evt. frisk koriander

Fremgangsmåde:

  1. Skær grøntsagerne ud i tynde stave og hak hvidløg fint. Sæt også en gryde med vand og en smule salt over til fettuccine.
  2. Varm en wok op med en smule olie. Tilføj krydderier og steg løg og hvidløg af et par minutter, inden du tilføjer grøntsagerne. De steget kort inden der tilføjes soya, honning og skal samt saft fra en lime.
  3. Kog nu fettuccine i det kogende vand efter anvisningen på pakken. Vandet hældes fra gryden og fettuccinen vendes over i wokken. Sørg for at grøntsagerne og pastaen er godt blandet. Smag til med salt og peber. Top med peanuts, chiliflager og evt. frisk koriander

fullsizeoutput_11e6

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Polenta fritter med feta-dip