Dadelkugler med kakao, kaffe og kokos

Pandestegte falafler i pitabrød

I efteråret var jeg en tur i Israel, og der blev der selvfølgelig indtaget en del falafler. Siden da har jeg gerne ville lave nogle herhjemme, og nu hvor det er ferietid, er der ingen undskyldninger. Så forleden gik jeg i sving, og det er faktisk rigtigt nemt at lave og kan kun anbefales! Falaflerne er en sundere udgave og er stegt på panden, og derudover er der ingen mel i.
IMG_1066IMG_1078Opskrift:

 • 450 gram kikærter
 • 1-2 rødløg
 • 2 tsk spiskommen
 • 3 tsk tahin
 • et bundt frisk persille
 • 1 tsk salt
 • 1 rød chili
 • 2 fede hvidløg
 • 2 æg

Fremgangsmåde:

Læg kikærterne i blød aftenen før (de skal ligge i blød i mindst 12 timer) i køleskabet. Kog herefter kikærterne i en time, eller til de er bløde. Blend ingredienserne i en foodprocessor eller i hånden med en stavblender. Når massen er jævn formes de til små kugler og steges på en varm pande i olivenolie. Der bliver en god potion falafler, som i hvert fald holder til flere dage, alt efter størrelsen på kuglerne selvfølgelig. Brug falaflerne i en god salat eller som her i hjemmebagte pitabrød (efter denne opskrift) med hummus(opskrift her) og salat. IMG_1069Der sker noget rigtigt spændende i dag. Jeg er taget hjem fra campinglivet og regnvejret for en stund, da jeg skal til jobsamtale! Jeg glæder mig lidt, men jeg er også ret nervøs. Det er min første jobsamtale nogensinde, så det giver altså lidt kriller i maven. Jeg krydser fingre for, at det nok skal gå! I skal i hvert fald nok finde ud af, hvordan det gik, så snart jeg får svar.

God dag til jer! Jeg håber, solen vil skinne! 🙂

   

2 kommentarer

 • Det ser lækkert ud, dem må jeg prøve en dag!
  Ps held og lykke med jobsamtalen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille Karlsen

   Mange tak skal du have! Jeg håber, det falder i din smag, hvis du engang prøver opskriften! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler med kakao, kaffe og kokos