Solbærsyltetøj

Pandekager med citron

fullsizeoutput_10effullsizeoutput_10f4fullsizeoutput_10fb

Det er ikke længe siden, det var international pandekage-dag. Godt nok fik jeg ikke lavet pandekager lige på dagen, men det gav mig lyst til at lave dessert-pandekager med citron og hjemmelavet syltetøj. Det er en fantastisk kombination. Jeg er generelt stor fan af citron i det søde køkken. Vi havde nogle solbær i fryseren fra efteråret, så dem lavede jeg en simpel syltetøj ud af med to ingredienser kun. Den opskrift finder i her. I denne omgang er det nemlig pandekagerne, der er i fokus.

fullsizeoutput_1100


Opskrift på pandekager med citron


Ingredienser:

  • 200 g hvedemel
  • 40 g rørsukker / almindeligt sukker
  • 8 g vaniljesukker
  • 8 g bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 4 æg
  • 30 g smør eller kokosolie
  • 250 g plante eller ko-mælk (jeg brugte havredrik)
  • Skal fra 1 stor økologisk citron eller to små

Fremgangsmåde

Bland alle de tørre ingredienser i en skål. I den anden skål piskes æg, mælk og smeltet smør/kokosolie sammen. Sigt de tørre ingredienser i og rør det sammen. Riv citronskal i blandingen. Varm nu en pande op med lidt smør. Bag pandekagerne en efter en på panden. Jeg fik det til ca. 10 pandekager på en stor pande. Server med et drys flormelis og syltetøj.

fullsizeoutput_10f5

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbærsyltetøj