Hverdagsglimt

Opskrifter som skal prøves

Godmorgen med jer! Jeg er så heldig at møde lidt senere end normalt i dag. Det er simpelthen så skønt med god tid om morgen, så jeg har både nået at drikke en god kop kaffe, lægge neglelak og lavet de sidste lektier til dagen. Herunder har jeg samlet lidt opskrifter, som jeg godt kunne tænke mig at afprøve. Mange af ingredienserne har jeg allerede herhjemme, så nu må vi se, hvad ugens madplan kan byde på. Jeg skal snart ud af døren. Ha’ jer en skøn tirsdag!lebanese-flat-bread-dLittle Bigh: Libanesiske fladbrød

Disse fladbrød ser enormt lækre ud – og så er jeg rigtig glad for brød i alle afskygninger. Sådanne fladbrød er gode til lune retter, som tilbehør til salater, med nogle falafler eller andet lækkert fyld.
IMG_8398
Not without salt: Figen og melon salat

Pt ligger der en bakke med friske figner ude i køleskabet, som blot venter på at blive brugt. Jeg har i sinde at tilføje dem til en lækker salat. Måske en lignede denne med melon og feta. Lækkert ser det bestemt ud. IMG_1008We wonder: Fyldig og farverig sommersalat

Blot farverne i denne salat for øjne og mund til at løbe i vand. Lækkert – og meget, meget smukt – ser det ud. Jeg bliver vidst nødt til at gøre Mie fra We wonder kunsten efter i ugens løb, mens solens stråler skinner smukt på himlen.vegansk-falafel-vaffel-4Stinna: Falafel vafler

Til tider er det svært at løse opgaven, når madpakken skal laves. Jeg har de seneste uger kørt forskellige salater ned med speltkerner og diverse grønt og dips. Dog savner jeg lidt variation – og her gør vafler sig det eminent. Denne opskrift fra Stinna er på falafel vafler, hvilket lyder og ser super indbyende ud. Jeg sætter helt sikkert denne på en af ugens aftensmad, madpakker eller frokoster.

Muhammara-red-pepper-and-walnut-dipSimple vegan blog: Muhammara – rød peber-valnød dip

En dip af rød peber, valnødder og med et spark cayennepeber – det lyder ret så godt i mine ører. Jeg er ikke bekendt med denne dip eller spread, men faldt over det på pinterest. Jeg har læst mig til, at det stammer fra Syrien og hedder Muhammara. Jeg er sikker på, det vil gøre sig fantastisk både som dip, til salater eller i sandwiches. Denne opskrift er både enkel og hurtig – så er der ingen undskyldninger for ikke at forsøge sig med en omgang Muhammara.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt