Dadelkonfekt med smag af jul

Mandel-havre cookies

Kender I de der flade, sprøde havregrynscookies? Disse falder i smag og sprødhed henad samme karakter, som de traditionelle. De indeholder kokossukker, mandelsmør, kokosolie og havregryn, som får en lækker karamelliseret smag efter en tur i ovnen. De er bestemt ikke ultra sunde, men indeholder ikke raffineret sukker eller hvedemel. Man får ikke sådan en fedtet fornemmelse efter at have spist dem, som jeg syntes, man får ved mange traditionelle smørbagte, danske småkager. Den mørke chokolade supplerer dem ganske godt, men de kan også sagtens spises uden. Det kræver en foodprocessor, hvis man ikke har købt mandelsmøren på forhånd.


Opskrift på sprøde mandel-havre cookies, 8 store cookies


Ingredienser:
  • 120 g havregryn
  • 100 g mandler
  • 60 g kokossukker
  • 2 spsk kokosolie
  • 1/2 dl plantemælk (fx. mandel- eller havredrik)
  • salt
  • evt. kanel
  • evt. 50 g 70 % chokolade til overtræk
Fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 180 g varm luft. Bag mandlerne i 5-7 min. Kom dem herefter i foodprocessoren og blend til det bliver mandelsmør. Det tager tid, så hav tålmodighed og lad maskinen få en pause indimellem.
  2. Tilføj kokosolie og kokossukker og blend igen til en samlet masse. Kom herefter havregryn i og plantemælk samt et nip salt. Blend kort til en sammenhængende masse. Tilføj eventuelt et drys kanel, hvis du ønsker en snert af jul.
  3. Placer dejen på en bageplade beklædt med bagepapir med en spiseske. Form flade og runde med skeen. Bag i 10-15 min til de er gyldne. Lad dem køle af, inden du kan smelte chokolade og drysse henover med en ske.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkonfekt med smag af jul