Sundere snickers-barer

Koldhævede surdejsboller

Jeg har bagt utallige portioner surdejsboller her det seneste stykke tid. Fryseren bugner, men det er der jo en løsning på. Mit surdejs-game er efterhånden ved at være der, og jeg har også bagt mange portioner vellykkede boller. Denne her opskrift er simpelthen så enkel – altså så længe du har en velfungerende surdej og en måske også en røremaskinen, men det kan også lade sig at gøre uden. Måske deler jeg ud af mine surdejstips på et tidspunkt, når jeg er endnu mere rutineret, ellers har jeg fået meget ud af andre guides på nettet, videoer på youtube osv (jaja, en smule nørdet vel nok). Bollerne her er koldhævede, og det tager ingen tid at smække dejen sammen om aftenen og komme den i køleskabet natten over. Dejen skal gerne stå en time til to ude på køkkenbordet.


Opskrift på koldhævede surdejsboller


ingredienser:
  • 6 dl vand
  • 1 dl surdej
  • 1,5 tsk salt
  • 350 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 5 g gær
fremgangsmåde:
  1. Opløs gær og surdej i vandet.
  2. Rør grahamsmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen. Kom til sidst salt i.
  3. Rør/ælt 10 min på røremaskine eller til dejen slipper skålen og er elastisk.
  4. Kom i en skål med låg eller film over og sæt i køleskabet til dagen efter.
  5. Næste dag tages dejen ud af køleskabet. Lad den gerne stå en times tid eller mere.
  6. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Hæld dejen ud på et meldrysset bord. Fold ‘enderne’ ind mod midten forsigtigt, så dejen bliver samlet. Hak dejen ud i de ønskede stykker og placer på en bageplade beklædt med bagepapir. Tip: lad eventuelt dine bageplader varme med op inde i ovnen, så får du ekstra sprøde brød.
  7. Bag i 15-20 min alt efter ovn og størrelsen på brødene. De skal være sprøde og gyldne udenpå.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere snickers-barer