Bananbrød med smag af jul

Koldhævede morgenboller med gulerod, kardemomme og solsikkekerner

IMG_2096Hej med jer! Det virker måske en smule skørt at komme med en opskrift på morgenboller her om aftenen, men det er faktisk slet ikke så skørt endda. Det er nemlig koldhævede, og det betyder, at du liiige kan nå at smække en dej sammen i aften, og så kommer din familie til at elske dig for det lækre nybagte brød, du serverer i morgen.

I går lavede jeg denne dej, og det betød, at der her til morgen var nybagt brød til hele familien. Det er bestemt en dejlig måde at starte en lørdag morgen på! Efterfølgende smuttede min søster og jeg til Aarhus. Vi spiste frokost på Café GLAD, som længe har været på listen over caféer, vi skal forbi. Det levede helt op til vores forventninger med lækker mad til en overkommelig pris. Det vil jeg kun anbefale til andre madelskere! Min søster og jeg diskuterede netop i dag, hvor meget god mad fylder hos os. Det er sjovt, hvor meget vi kan snakke om mad, idéer til nye opskrifter og gode og dårlige caféoplevelser. Det er rart nok at have nogle at dele sin mad-interesse med, haha!

Hvis det frister med lækkert morgenbrød til i morgen, så får i opskriften lige her – og det er slet ikke så svært endda. Dejen skal nemlig blot røres med en grydeske og så en tur i køleskabet over natten, og så selvfølgelig en tur i ovnen.

Ingredienser:

  • 2 dl mælk (soyamælk eller lignede kan bruges)
  • 3 dl vand
  • 25 gram gær
  • 1 stor gulerod eller 2 små
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk agavesirup eller honning
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kardemomme (kan undlades)
  • 2 dl kerner (jeg brugte solsikke – her kan også bruges kornblandinger)
  • 1 dl gryn (havre, rug mm.)
  • 2 dl rugmel
  • 5 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Bland mælk, vand, olie, honning/agavesirup, kardemomme og salt
  2. Opløs gæren i blandingen
  3. Riv guleroden og rør i sammen med gryn og kerner.
  4. Tilsæt rugmel og efterfølgende hvedemel lidt af gangen.
  5. Rør rundt til dejen har en fast konsistens.
  6. Sæt i køleskabet natten over
  7. Forvarm ovnen ved 200 grader
  8. Om morgen formes dejen til boller med et par spiseskeer. Pynt eventuelt med lidt solsikkekerner.
  9. Bag bollerne i ca. 25 min til de er gyldne og fine

Jeg håber, I får jer en skøn lørdag aften!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananbrød med smag af jul