Tirsdagstaknemlighed

Guide til London

Jeg er fornylig kommet hjem fra London. 6 dage var vi der, og vi fik set mange gode områder, spist en masse lækkert og blevet nogle erfaringer rigere. Lige netop derfor tænkte jeg at dele ud af vores oplevelser. Inden jeg skal rejse et sted hen, så læser jeg typisk andres oplevelser. Så synes jeg, at man danner sig et langt bedre overblik og opdager måske endda andre steder end de typiske turist-fælder. Jeg har valgt at dele guiden op, da det simpelthen ellers ville blive alt, alt for langt. Derfor kommer der senere et indlæg omkring spisesteder i London.

img_5876Før du rejser:

En ting vi slet ikke havde tænkt over var, at stikkene i England er anderledes end herhjemme. Måske kan du forberede det hjemmefra, men ellers er det nemt at købe en oplader til din mobil i en elektronikforretning, når du er ankommet til London. Vi skulle kun bruge stik til vores opladere, derfor var det den letteste løsning. 150 kostede en oplader til Iphone med to stik købt i forretningen Maplin, som ligger ret mange steder i London.

En anden ting, som jeg vil råde dig til at pakke med i tasken, er gode sko – og gerne flere par. Jeg havde to par sneakers med, som jeg kunne skifte mellem. På de 6 dage fik vi gået knap 100 km, ifølge vores Iphone, og det giver altså ømme fødder, hvis ikke man har det rette fodtøj med.

I god tid inden du rejser, så vil jeg anbefale dig at bestille et Oyster card eller travel card. Vi brugte et Oyster card, som i virkeligheden er meget lig rejsekort her i Danmark, hvor man vælger et bestemt beløb, som indsættes på kortet og tjekker ind og ud ved hver rejse. Der er mange penge at spare her. Vi brugte det til at tage metroen rundt – virkelig nemt og rart ikke at skulle til at bruge tid på at købe billetter hver gang.

Når du booker hotel, vil jeg anbefale dig at booke et, som ligger centralt. Vi boede i Bloomsbury på en gade, som hedder Gowerstreet – i gåafstand til Oxfordstreet, Hydepark, Regentspark og mange andre nævneværdige områder. Virkelig et godt og trygt område.

Nu væk fra alt det praktiske – og til det lidt sjovere: Hvad skal man se?

Neal’s Yard:

img_5807Neal’s Yard synes jeg virkelig er et besøg værd. Det er en hyggelig, lille gårdhave, som man lige skal vide er der. Ellers finder man den nok ikke. Vi gik derhen en morgen for at spise morgenmad hos 26 Grains. Virkelig lækkert! Man får lige et lille pusterum fra alt støj og trafik.

img_5788 Gårdhaven er virkelig fin og farverig, som I kan se ud fra billederne her. Helt unik. img_6022

Notting Hill(Portobello Road Market):

img_4096Fra et farverigt sted til et andet; Nemlig Notting Hill. Et område, som bugner af pastelfarvede bygninger. Det er lidt et must at se, når man befinder sig i London.

fullsizeoutput_9f4Jeg fik ikke taget mange billeder af Portobello Road markedet, for der var svimlende mange mennesker. Hvis man er til markeder er det helt sikkert et besøg værd. Der er masser af street food boder og alverdens små forhandlere langs vejen. Der er næsten ikke det, man ikke kan finde i sådanne boder.

Carnaby Street:

fullsizeoutput_9fa Carnaby Street ligger som en sidegade til Oxford Street. Den er langt mere afdæmpet, butikkerne er mindre og så er det en gå-gade, hvor der ikke er konstant trafik, som på Oxford Street. Vi blev hurtigt trætte af de mange mennesker på Oxford street, støjen og de uoverskueligt store, rodede butikker. Hvis du heller ikke er fan af kæmpe forretninger, så vil jeg anbefale at finde Carnaby street eller en af de mange andre sidegader. Det er langt mere overskueligt, og der er flere unikke butikker.fullsizeoutput_9f9

Tower bridge:

img_6046Tower Bridge er en oplevelse i sig selv at se, men sjovt er det også at vandre rundt i det omkringliggende kvarter, som skiller sig ud med sine høje skyskrabere og de mange, mange forretningsmennesker, som på trods af solskin og høje temperature var iklædt fuld suit. Det er også ret sjovt at se den store kontrast, der er mellem de gamle bygninger, tower bridge og tower of London, og det nærmest New Yorker-agtige kvarter med høje, spejlblanke bygninger.
img_7573

Regent’s Park:

img_6069 Vi var både i Hyde Park og Regent’s Park. Regent’s var uden tvivl vores favorit. Især den del, som bliver betegnet som Queen Mary’s Park. Her er et blomsterflor af roser, vandfald og dyreliv. Det er så fint og helt eventyrligt at bevæge sig gennem. Klart anbefalelsesværdigt! Vi var så heldig, at det var strålende solskin, hvilket kun gjorde oplevelsen endnu bedre.img_6514fullsizeoutput_9fbDa vi var der, var der en masse skulpturer. Det var helt tilfældigt, og jeg ved ikke i, hvilken forbindelse de står udstillet.

Piccadilly Circus:

img_1818 Den første aften gik vi en tur ned til Piccadilly Circus; Londons svar på Times square. Der var bare en helt speciel stemning. Livemusik, mennesker og forbifarende røde, London-busser. img_0328 Selvfølgelig skulle jeg lige have et ægte turist-billede med. Jeg fortrød dog at have åbnet døren, for der var en grum lugt af tis, føj! Den dør blev hurtigt smækket i igen, haha.

Govent Garden Market:

img_5463 Govent Garden Market er et hyggeligt område med en masse forskellige butikker og spisesteder. Heriblandt er der en Mumibutik – jeg siger det bare 😉 img_4604 Rundt omkring de fine bygninger er der masser af liv, optrædende gade-gøjlere og god atmosfære. Bestemt et kig værd. fullsizeoutput_9fc

Trafalgar Square:

img_5918Sidste punkt jeg vil fortælle dig om er Trafalgar Square. Det er en plads til minde om slaget ved Trafalgar. Det er et eller andet med Napoleonskrigene – men mere kan jeg ikke fortælle dig, for så godt har jeg heller i lyttet med i historieundervisningen. En kæmpe plads med springvand, majestætiske skulpturer af løver, og selvfølgelig mindestatuen af Lord Nelson(tak Google). Vi havde egentligt taget metroen til Buckingham Palace og herfra fulgte vi blot en lang grusvej med høje træer langs – og så endte vi altså på Trafalgar Square.

Hvis det er din første gang i London, så synes jeg også du skal se London Eye, Hyde Park, Buckingham Palace og selvfølgelig Oxford Street. Det så vi også, men man skal vel stoppe en guide på et tidspunkt, og så tænker jeg, at det er ting du muligvis allerede har skrevet på din liste. Sidst vil jeg bare sige, nyd din rejse, nyd stemningen, de flotte, farvede fliser, når du tager London Underground og tag en masse billeder. Der er rigeligt med ting at fotografere!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstaknemlighed