Landidyl og sommertøj

Grovboller til alt

Denne opskrift på grovboller er super nem, og det er altid den jeg tyr til, omend bollerne skal bruges til brunch, eftermiddagskaffe eller til en god burger. Det smarte ved denne opskrift er, at dejen ikke behøver æltes, og derfor undgår man helt at få grattede fingre.
b
b1b2b3

Opskrift til ca. 16 boller:

  • 3 dl femkornsblanding
  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 2,5 dl rugmel
  • 2-3 dl hvedemel
  • 5 dl lunken vand
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 spsk. 0lie
  • 50 gram gær

Opløs gæren i vandet. Tilsæt derefter femkornsblandingen, salt og olie. Rør havegryn og rugmel i. Slut af med at tilsætte hvedemel. Dejen skal ikke æltes, men blot røres godt sammen med en grydeske. Når dejen er tilpas fast sættes den til hævning i 45 min. Efter hævning formes dejen til boller ved hjælp af en ske, som dyppes i lunkent vand. Dette gør bollerne lette at forme. Sæt igen bollerne til hævning i yderligere 20-25 minutter. Bages i ovnen ved 180 grader varmluft eller 200 grader ved normal ovn.
b4b6Jeg håber, I kan bruge opskriften! I dag skal jeg på familiebesøg og ellers bare nyde sommeren og slappe lidt af. Det trænger jeg til, kan jeg mærke. Og så kunne det også være, jeg skulle lave lidt arbejde til bloggen. Jeg har nemlig lidt idéer, jeg gerne snart vil have ført ud i livet!

Dejlig fredag til jer!

Kram fra Pernille

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Landidyl og sommertøj