Hverdagsglimt

Dessert cookies med karamel og chokolade

IMG_2734Disse cookies bagte jeg for efterhånden lang tid siden. De er en perfekt, lækker dessert – og sukkeret er erstattes af søde, lækre og friske dadler. Havregrynen gør dem rustikke, men hvis man ikke er meget for det, så kan havregrynen blendes til mel eller helt erstattes af en finere mel. Cookies forbinder du måske med sprøde, men det er de her altså ikke. Derfor lever de måske ikke helt op til navnet – men altså, hvad kan man eller kalde sådan en lille, lækker, flad kage? Jeg er ret vild med karamel i dem, men til de som ikke er så vild med det, så kan det også helt undlades eller erstattes med ekstra chokolade eller nødder.
IMG_2731Ingredienser:

  • 1 æg
  • 1 dl kaffe
  • 12 jucy dadler
  • 2 dl havregryn
  • 1 spsk kakao
  • 2 spsk mandelmel*
  • karamel skåret i små stykker
  • grofthakket chokolade

*kan erstattes af ekstra havregryn eller anden form af mel.

Fremgangsmåde:

  1. Slå ægget ud i en skål
  2. Fjern stenene fra dadlerne
  3. Blend dadlerne sammen med ægget og kaffen
  4. Tilføj havregryn samt mandelmel
  5. Hak godt med karamel og chokolade og vend i dejen. Tilføj lige så det passer din smag.
  6. Smør dejen ud i runde, flade kager på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir. Bag i ovnen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft.
  7. Lad dem køle af. Server med en god klat vaniljeis og lidt bær eller frugt

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt