International pandekagedag

De bedste røde linsebøffer

IMG_2691Dette er en opskrift, som jeg har lavet igen og igen. Den er nogle super lækre linsebøffer, som smager skønt af hvidløg og tomat. De har en lækker konsistens og er perfekte i en burger sammen med avokado, mozzarella og salat, eller sammen med en omgang bønnefritter. De kan fryses og tages op, når de skal bruges, og så er de altså ret så gode til madpakken. I hvert fald har jeg taget dem med igen og igen. Bøfferne bliver gode uanset om man bruger rødbede eller gulerod. Jeg synes bare, farven er så fin, når man bruger rødbede. Er du fristet af at skifte kødbøfferne ud med disse vegetariske? Det er bestemt et forsøg værd! IMG_2696Ingredienser:

  • 150 gram røde linser
  • 140 gram tomatpure
  • 100 gram rødbede (her kan gulerod også sagtens bruges)
  • 100 gram havregryn
  • 2 fede hvidløg
  • 1 æg
  • 50 gram rugmel (undlades hvis linsefarsen har en god konsistens forinden)
  • olivenolie

 

Fremgangsmåde:

  1. Skyl linserne i en si under rindende, koldt vand.
  2. Kog dem i en gryde i ca. 15 min til det er en slags grød
  3. Lad den køle lidt af
  4. Skær rødbeden i mindre stykker
  5. Blend linsegrøden med æg, hvidløg, tomatpure og rødbeden
  6. Rør rundt i din linse “fars” og tilsæt havregryn og evt rugmel. Den skal have konsistens som en normal kødfars. Nogle gange kræver det ikke meget havregryn og andre gange lidt mere, alt efter hvordan din linsegrød bliver.
  7. Når konsisten er god placeres bøfferne med en ske på en varm pande med gode mængder olivenolie. Tilsæt mere stegningen.
  8. Når dine bøffer er færdigstegte, kan du spise dem sammen med en salat, eller i en burger. God appetit!

IMG_2695

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

International pandekagedag