Køleskabsgrød med chiafrø og tranebær

Cremet pesto med rød peber og soltørrede tomater

img_5829 fullsizeoutput_12c1En pesto kan spice de fleste ellers kedelige retter op. Pasta, sandwiches, salater, brød – ja, det meste. Den kan også fungerer som en dip, og den hjemmelavede slår altså købe-pestoen med længder. Det kan lyde besværligt at lave sin egen pesto, men det er det på ingen måde. Det kræver selvfølgelig en del flere ingredienser end at købe et glas færdiglavet, men det er det værd. Denne røde pesto er med bagt peberfrugt og soltørret tomat. Den smager lækkert og er utroligt cremet. Den er heller ikke så olieret, som nogle pestoer, man køber, kan være. Netop derfor er den ideel til madpakken f.eks. i en sandwich.

fullsizeoutput_12c5


Opskrift på cremet pesto med rød peber og soltørret tomat


ingredienser:
  • 50 g mandler
  • 1 hvidløg
  • 1-2 spsk revet parmesanost – efter smag
  • 200 g rød peber
  • 50 g soltørrede tomater (dem i olie fra glas – hæld dog det meste af olien fra)
  • citronsaft
  • salt & peber
  • chiliflager
fremgangsmåde:
  1. Tænd ovnen på 200 g varmluft. Bag peberfrugt og hvidløg i ca 20 min eller til de er møre.
  2. Blend alle ingredienser sammen. Smag til med citronsaft, salt og peber.

fullsizeoutput_12c3

   

2 kommentarer

  • Hvor lyder den her pesto lækker. Den må jo være SÅ god i en sandwich eller til lidt snacks i madpakken!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille Karlsen

      Det er jeg glad for, at du syntes! Den er nemlig helt perfekt i en sandwich eller at dyppe grøntsagsstave i 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køleskabsgrød med chiafrø og tranebær