Hverdagsglimt #9

Chokoladekage med kokos og ribs

Det er lørdag – og lørdag er for mit vedkommende lig med hygge – til hygge hører selvfølgelig kage og kaffe! Derfor har jeg i dag eksperimenteret lidt med en kage. Vi har så mange ribs i tiden, og de skal bruges til noget. Problemet er, at ribs er sure – som i rigtigt sure, og jeg synes det kan være svært at lave noget med dem, uden at overhælde dem med sukker. Jeg satte mig derfor på opgaven at få brugt nogle ribs, uden at bruge en masse sukker. Resultatet blev rigtigt godt – heldigvis! Ribs, kokos og chokolade er et lækkert mix! Hvis I kunne tænke jer en opskrift uden de store mængder sukker, men med gode mængder chokolade – så læs med længere nede! IMG_1485IMG_1489Opskrift:

 • 1 dåse kokosmælk – jeg brugte en light variant
 • 100 gram mørk chokolade (eventuelt 70 %)
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 spsk sukker(til de som ønsker en sødere kage)
 • et nip salt
 • 3 dl mel
 • 2 spsk kakao
 • 2 æg

Topping:

 • ribs
 • kokosmel

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen sammen med kokosmælk i en gryde ved middeltemperatur – sørg for det ikke bliver for varmt eller begynder at koge. Bland de tørre ingredienser i en skål og hæld det smeltede chokolade og kokosmælk i blandingen lidt efter lidt. Hvis dejen er varm, skal den køle lidt af, inden æggene tilsættes. Rør godt rundt og hæld i en springform. Oven på dejen drysses kokosmel og ribs – mængden kan du selv vurdere, alt efter hvor glad du er for ribs og kokosmel 😉 Bag kagen i ovnen 30-40 min ved 180 grader.
IMG_1494Jeg smutter til hyggeaften ved min dejlige veninde i aften, som jeg har kendt siden, jeg var helt lille. Der kommer flere piger, jeg gik på efterskole med sidste år, så det bliver rigtigt fedt at se dem igen! Jeg håber, I får jer en dejlig lørdag aften – I kan jo for eksempel bage denne kage, hvis I mangler en lækker kage til aftenkaffen!

Rigtig god lørdag!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsglimt #9