Majsbøffer

Browniedrøm med banan og dadel

IMG_3164IMG_3158 Uha, uha kan I lige forestille jer, hvor lækker denne kage var at sætte tænderne i? Og så kan den tilmed gå ind under de lidt sundere kager. Den er sød og svampet og rig på smag. Hvis man er skræmt af ‘pynten’, så kan den også sagtens undlades. Så ser den i hvert fald mere typisk ud. Kagen er let at smække sammen, hvis man har en stavblender eller andet blendemaskineri. Der går ikke mange minutter før man har en kagedej klar til ovnen. Kagen blev nydt i et lunt – trods overskyet – vejr på terrassen i dag. Det var et perfekt søndags indslag ovenpå en omgang afleveringer, som min dag blandt andet bød på. IMG_3167


Opskrift på browniedrøm med banan og dadel:


ingredienser:
♥ 250 gram banan (jeg fryser altid de overmodne bananer ned, så er det let at tage op til f.eks. bagning)

♥ 185 gram friske dadler fjernet fra sten

♥ 1 spsk olie

♥ 4 æg

♥ 20 gram 70-85 % chokolade

♥ 1,5 dl appelsinsaft/juice

♥ 2 spsk kakao

♥ 40 gram kokosfibermel*

♥ 2 tsk vaniljesukker

♥ 1 tsk bagepulver

♥ tørrede dadler og bananchips til pynt

* Kan erstattes med anden form for mel. Vær dog opmærksom på, at der så skal bruges større mængder af mel, da kokosfibermel suger enormt meget væde ift. andet mel.
IMG_3155Fremgangsmåde:

Blend bananer, de udstenende dadler sammen. Rør æggene i. Smelt chokoladen sammen med olien i mikroovnen. Lad den køle en smule inden den røres i dejen sammen med de resterende ingredienser. Hæld i en form og pynt eventuelt med bananchips og tørrede dadler skåret i skiver. Bag i ca. 45 min i ovnen ved 170 grader. 

IMG_3163

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Majsbøffer