Gulerodssuppe

Bounty-brownie med kokosskum

Hej med jer! Det er onsdag i dag – og ofte plejer mine onsdage at være fuldt booket, men ikke i dag. Ikke før kl. 15.15 i hvert fald. Mange gymnasieelever er nok bekendte med, at i dag foregår projektet Operation dagsværk. Det betyder, at mange arbejder for at støtte op om en bestemt sag. Jeg gør dog ikke. Jeg har valgt den dovne løsning og holder fri i dag. Jeg skal nu alligevel arbejde fra 15.15 – så helt fri har jeg ikke.

Min morgen har jeg indtil videre brugt på at spise morgengrød og drukket kaffe – og så har jeg været ude at løbe en tur. Jeg drikker altid kaffe om morgen. Faktisk gik det op for mig, at jeg nogle morgner drikker en halv liter. Det tror jeg ikke er helt sundt, så derfor forsøger jeg at skære ned på mit forbrug. Let er det dog ikke, for jeg er gået hen og blevet afhængig af min daglige dosis koffein, og det betyder, at jeg får hovedpine, hvis ikke min krop får kaffe fra morgenstunden. Jeg går og overvejer lidt, om jeg skulle tage en detox fra kaffe, så afhængigheden forsvinder. Det tager kun omkring 4-5 dage uden kaffen, før man ikke længere er en kaffe-addict. Jeg skal lige overveje, om nogle dage med hovedpinen er det værd. Haha! Nå, men det som dette indlæg egentligt handler om, er denne skønne brownie med en lækker kokossmag og så tilsat kokosskum og revet chokolade. Det er simpelthen så lækkert – og jeg vil kun anbefale jer at afprøve opskriften, hvis I vel og mærke er lige så glade for kokos og chokolade, som jeg 😉
IMG_2128Ingredienser:

 • 10 friske dadler
 • 2 æg
 • 2 spsk kokosfibermel
 • 60 gram chokolade
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 spsk olie
 • 1 dåse kokosmælk* (til den i køleskabet mindst en times tid i forvejen)
 • salt

*OBS! Kokosmælken må ikke være light – så skiller dem nemlig ikke.

Fremgangsmåde:

 1. Forvarm en ovn ved 175 grader.
 2. Udsten de friske dadler og fyld dem i en stor skål
 3. Tag kokosmælken ud fra køleskabet. Den skulle gerne være skilt, så du kan fjerne det øverste tykke, cremede lag og put det i en skål for sig og derefter ind på køl igen. Brug det tynde, vandede fra kokosmælken, som gerne skulle være tilbage i dåsen. Hæld det sammen med dadlerne.
 4. Slå æggene ud i skålen og blend de tre ting sammen med en stavblender til massen er fin.
 5. Rør herefter kokosfibermel, bagepulver, olie og en smule salt i dejen.
 6. Smelt chokoladen (kan let gøres i en mikroovn) og tilsæt den, når den er kølet en smule af.
 7. Hæld kagedejen i en lille form og bag i ovnen i ca. 25-30 min. Hold øje undervejs.
 8. Når kagen er færdig, tages den ud. Lad den køle helt af, inden den spises.
 9. Til servering piskes den tykke kokosmælk, som vi før stilte i køleskabet. Pisk til den er cremet.

Spis kagen med god samvittighed sammen med en klat kokosskum og lidt revet chokolade!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gulerodssuppe