Bananpandekager toppet med kokos-chiagrød

Det er søndag morgen, eller nogle vil nok kalde det formiddag, og søndag kalder på god tid og lækker morgenmad. Her til morgen blev den sædvanlige grød altså skiftet ud med lækre, svampede bananpandekager, som ikke indeholder æg og kan laves på kort tid. De skønne pandekager er toppet med en lækker chiagrød, som lige kræver en nat i køleskabet, men det tager ikke mange sekunder at smide sådan en sammen, inden man kaster sig i sengen. Er du lige stået op? Eller kunne du godt lige spise sådan en stak her til frokost? Så finder du opskriften nedenfor.
Bananpandekager:
- 1 lille banan
- 1 dl havregryn
- ½ spsk kokosmel (kan undlades)
- 1 dadel
- 1 – 1½ dl mælk
- et nip salt
Chiagrød:
- 1 spsk chiafrø
- 1 dl light kokosmælk (kan erstattes af normal mælk, anden mælk eller vand)
- 1-2 spsk skyr
- 1 dadel
- akaciehonning
Aften før:
En spsk chiafrø blandes med kokosmælk og sættes i køleskabet natten over.
Om morgen:
- Blend banan, havregryn, mælk og dadlen godt sammen. Tilføj kokosmel og lidt salt.
- Varm en pande op med lidt kokosolie/eller almindelig olie. Fordel pandekagerne med en spiseske, så de bliver små, og fine. Bag dem ved middel varme.
- Når pandekagerne er færdige, tages chiagrøden ud af køleskabet og røres op med skyr og en finthakket dadel.
- Stavl pandekagerne og top dem med den færdige chiagrød og lidt akaciehonning.
Ingen kommentarer endnu